Хоризонтални щори


Щорите се монтират от вътрешната страна на прозореца – към помещението. Те предлагат и разнообразие по отношение начина на управление. Поръчай онлайн сега!

Хоризонтални щори от алуминий са изключително комфортни и надеждни. Те спират достъпа на вредната слънчева светлина в помещенията и едновременно с това пасват добре на различните жилищни интериори поради своята практичност и многофункционалност. Характерно за тях е превъзходното регулиране на светлината и видимостта, както и това, че са сравнително лесни за употреба. Ламелите, които са от алуминий, са с ширина между 16 и 25 мм, а цветното им лаково покритие гарантира безпроблемна употреба в продължение на дълги години. Първият известен тип щори от алуминий са тези, които се наричат „между стъкло”. Те са подходящи за монтаж на двукатна дървена дограма, като щората застава между двете крила на прозореца. По този начин тя осигурява пълна степен на защита от светлината и видимостта. Най-важно при тях обаче е това, че алуминиевите ламели са надеждно защитени от нараняване и замърсяване. Управляващите механизми се показват пред крилото чрез малък отвор. Затова не е необходимо при управление на щорите прозорецът непременно да бъде отворен.

Другият тип алуминиеви хоризонтални щори са тези, които са известни като „пред стъкло”.Те се монтират от вътрешната страна на прозореца, към помещението. Подходящи са за абсолютно всички видове витрини, дограми и преградни стени. Пробиването на отвори не е необходимо поради факта, че управляващите механизми са поставени в горния профил на щората. Също така е възможно монтажът на щорите да се извърши между стъкло държачите на дограмата. Предимството в този случай е следното: щората застава на едно ниво с профила на дограмата и не пречи на въртенето на дръжката на крилото. В случай че целта е оптимално затъмнение и пълен контрол на видимостта, е препоръчително щората да застъпва стъкло държачите. Друг тип щори от хоризонтален тип е моделът Блек аут, представен за пръв път в страната. Произведен е през 2010 г. Те се характеризират със специална перфорация на ламелите – на основните отвори и на отворите на странично водене. При завъртане, респективно затваряне на щорите, дупките се скриват. В резултат на това се получава изключителен светлинен комфорт и елегантен и естетичен вид на щорите. Този модел е без съмнение правилното и точно решение за голям брой жилищни интериори, независимо от техните специфики.

Хоризонтални щори Ултимейт са поредния продукт, който е не по-малко атрактивен от предходните. Той се характеризира с широка гама от цветови покрития на алуминиевата лента, като е подходящ за всеки по-изискан и изтънчен вкус. Щорите се монтират от вътрешната страна на прозореца – към помещението. Те предлагат и разнообразие по отношение начина на управление. То може да бъде извършено както ръчно, така също и посредством електрически мотор. Удобни са за всякакви дограми, витрини и преградни стени. Алуминият е материал, който има доказани качества като здравина, надеждност и устойчивост. Благодарение на това всички изработени от него продукти се характеризират с продължителен живот, по време на който изпълняват чудесно своето предназначение. Изключение от това правило не правят и хоризонтални щори, които са едни от най-удобните и практични в много отношения. Те красят еднакво добре прозорците в хола, спалнята и всяко едно друго помещение в жилището, придавайки му комфортен и уютен вид.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!