Секционни промишлени врати


Промишлените врати са характерни на места като големи по размер складове за зареждане и разтоварване на стоки или пък на подземни паркинги. Такива има на много обществени места като търговски центрове, големи хранителни магазини, летища и още много други. Поръчай онлайн сега!

Секционни промишлени врати са изключително популярен модел наред с всички останали врати от тази категория. Те се характеризират с изключително добра топлинна изолация, както и с това, че когато се намират в отворено положение, не заемат голяма площ. Освен това в отворено положение изобщо не намаляват светлия отвор на входното пространство. Това се дължи главно на специалните монтажни елементи, които са изключително лесни за инсталиране както на стари, така също и на нови сгради. Голям принос за тяхната практичност имат и системите на задвижване и управление. Те осигуряват висока надеждност и висок процент на устойчивост срещу различните климатични условия – силен вятър, слънце или дъжд. Те са много здрави и надеждни, ето защо изпълняват и своеобразни защитни функции. Промишлените врати са характерни на места като големи по размер складове за зареждане и разтоварване на стоки или пък на подземни паркинги. Такива има на много обществени места като търговски центрове, големи хранителни магазини, летища и още много други.

Предлагат се във варианти с единични или топлоизолирани панели, също така те са остъклени и плътни. Съществува възможност за вграждане на пешеходна врата. Материалът, от който се изработват панелите, е горещо поцинкована стомана. Тя е дебела 1мм. В случай че се прибегне до употребата на алуминий, то неговата дебелина трябва да е равна на 1.2 мм. Като повечето видове промишлени врати и ролетните могат да се задвижват по два начина – ръчно или автоматично. Предлагат се с различна степен на автоматизиране. За този начин на задвижване на вратата е необходим електрически мотор или пък дистанционно управление. Манипулацията се извършва от съответния бутон, което практически означава, че не е необходимо вратата да бъде отваряна или затваряна от близко разстояние. Автоматиката освен всичко останало позволява придвижването на вратата в едната или другата посока в случай на спешна нужда. Ако възникне нужда от евакуация, ръчното отваряне става бавно и тромаво. С автоматичното управление просто се натиска правилното копче и по този начин целият персонал, който работи в обекта, където има промишлена врата, може без проблеми да излезе навън. Това е само едно от многобройните предимства на автоматиката, която е достъпна и популярна за много съоражения.

Многофункционалността на секционни промишлени врати отдавна ги е превърнала в предпочитано и удачно решение за обекти като търговски складове, подземни паркинги или различни предприятия. На всички тези места има непрекъснат пешеходен и автомобилен двупосочен трафик, което налага нуждата от безпроблемно придвижване. Това е възможно при всички индустриални врати благодарение на автоматичното задвижване. При някои от тези модели пък се предлагат врати с една носеща релса – горна или долна. Основната тежест се поема изцяло от нея, докато другата изпълнява единствено водачески нужди. Разнообразието е голямо, поради което понякога е трудно да се прецени кой модел индустриална врата е най-подходящ. Всеки един от тях има собствени характеристики, които в по-малка или по-голяма степен ги правят правилното и удачно решение. Цветовете пък могат да бъдат най-разнообразни – както по-светли, така също и по-тъмни тонове.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!