Секционна гаражна врата


Експлоатационният живот на секционни врати за гаражи достига от 20 до 25 години. Въпреки че монтирането като цяло не е сложно, е препоръчително да се потърсят услугите на професионални специалисти. Поръчай онлайн сега!

Секционни врати са едни от най-търсените, защото предлагат надеждна сигурност и добра защита за гаражите. Секционната врата се състои от отделни плоскости, които са дебели между 40 и 50 мм и са високи между 500 и 610 мм. Всяка секция пък на свой ред е съставена от два листа горещо поцинкована стомана и са покрити с боя и защитен слой. Пространството между тях пък е запълнено с енополиуретан, който се характеризира с висока плътност. Освен това този материал притежава добри топло –и шумоизолиращи свойства, а също така се смята за екологично чист и безопасен. Гумираното уплътнение, което покрива контурите на вратата, осигурява на гаража допълнителна топлоизолация и едновременно с това защитава помещението от проникване на влага и прах. Уплътнението също така компенсира неравните повърхности по пода и предпазва автомобила от евентуална повреда, ако ръбът на вратата влезе досег с него. Всички тези предимства на вратите от типа секционни ги правят изключително подходящи за всеки гараж.

Задвижването може да се извършва по два начина – ръчно или автоматично. При втория случай е възможен монтажът на фото елемент, който контролира хода на вратата при появата на някакво препятствие, а също така управлението може да бъде и дистанционно. Вариантите за заключване на тази врата са няколко – автоматично заключващо устройство, ръчно заключване или сигнализация. Белият и кафявият пък са най-често срещаните и стандартни цветове при този тип врати, но също така е възможно да се купи врата с уникален по характер десен, който да пасва добре на стила на жилището и да подчертае индивидуалните вкусове и предпочитания. Сред главните предимства на тази врата са вертикалното отваряне нагоре, при което ламелите се разполагат успоредно на повърхността на тавана. От това произлиза и друго предимство – пестенето на достатъчно място и възможността да се влезе в гаража направо от уличното платно без по никакъв начин да се затруднява движението. Специалното покритие на секционни врати пък предпазват от неблагоприятните влияния на околната среда като влага, дъжд, сняг, град и високи температури. Освен всичко останало тези врати са и пожаро-устойчиви, което е безспорно едно от най-ценните им качества. Това гарантира защита на гаража при евентуалното възникване на пожар.

Експлоатационният живот на секционни врати за гаражи достига от 20 до 25 години. Въпреки че монтирането като цяло не е сложно, е препоръчително да се потърсят услугите на професионални специалисти. В повечето случаи фирмите, от които се закупуват вратите, разполагат и със собствени екипи от монтажници. Цените се определят от множество различни фактори – например размера, допълнителните екстри и вида на ламелите. Изискването за периодични технически прегледи се счита за недостатък на секционните врати. Автоматиката пък може да създаде евентуални проблеми, както и да се скъса пружина. Входът на гаража освен това непременно трябва да има праг на тавана – зад него се разполагат секциите на вратата при отваряне. Гаражът трябва да има и нужната дълбочина, която зависи от тази на входа. Като цяло обаче посочените като недостатъци характеристики не изпъкват драстично на фона на всички останали предимства, с които разполага този модел врата. Тя осигурява надеждна защита за гаража и автомобила.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!