Роло щори


Всички щори се монтират с една основна цел – да спират достъпа на силната слънчева светлина, която винаги създава силно усещане за дискомфорт. Предлагат се и щори с вградени комарници, което прави такива продукти още по-полезни за стаите в дома. Поръчай онлайн сега!

Роло щори са добро решение за всеки дом, както и за различните по вид помещения. Тяхното най-изпозвано наименование са външни ролетни щори или само външни щори.Всички щори се монтират с една основна цел – да спират достъпа на силната слънчева светлина, която винаги създава силно усещане за дискомфорт. Предлагат се и щори с вградени комарници, което прави такива продукти още по-полезни за стаите в дома. През горещите летни дни хилядите насекоми влизат през отворените прозорци и по този начин нарушават спокойствието. Комарниците обаче спират техните набези, като ги държат на разстояние от жилището и не позволяват на комарите и мухите да кръжат непрекъснато, което определено е много досадно. Към различните видове щори, включително и роло, се предлагат редица допълнителни екстри, които ги правят функционални и практични. Типичен пример в това отношение са датчиците за светлина, дъжд или вятър, както и дистанционен таймер. Това устройство позволява настройването на час, в който една или група от щори да се спусне или съответно вдигне до желаната височина.

Задвижването с електро мотор пък също е практично решение, тъй като дава възможност щорите да се управляват от разстояние – например от седнало или легнало положение. По отношение на отварянето и затварянето, вероятно много от роло щорите могат да се движат и в двете посоки. Изключително популярни са онези роло щори, известни като „ден и нощ”. Те се изработват от два различни плата, като възможностите за избор са богати. Могат да се изберат платове с различни десени и цветове. Те са атрактивни, защото прозрачността на платовете позволява в стаята да „настъпи” ден или съответно нощ. За целта всеки един от двата плата се използва по предназначение. Такъв тип щори са подходящо решение за почти всички жилищни интериори и несъмнено имат основен принос за създаването на повече комфорт и уют. От значение е също така и ширината на ламелите. В много от случаите на монтаж на такъв тип щори те заемат малко място, когато са в затворено положение. Възможността да се управляват наведнъж повече от една щора е допълнителна екстра, която цели да улесни тяхната употреба. Освен това когато задвижването се извършва с дистанционно, не е необходимо да се става всеки път, когато в помещението е прекалено тъмно или прекалено светло.

Цветовата гама е богата и позволява търсенето на интересни и атрактивни интериорни решения. Често пъти производителите предлагат такива модели, които са с по-необичайна и нестандартна изработка, но която за сметка на това украсява дома по неповторим и уникален начин. Именно такъв подход се крие в успешното създаване на жилищен интериор, който дълго време да съхрани и запази своята оригиналност. По традиция е възможен избор и на по-стандартни и навлезли в ежедневието цветове. Роло щори като всички останали модели се предпочитат най-вече с оглед спирането на силната слънчева светлина. Те заедно с дограмата и парапетите са сред най-важните приспособления, които осигуряват комфорта и хармонията в жилището за постоянно. Всеки модел има различна ценова стойност, която се определя от неговите специфики и характеристики. Много е важно цвета на щорите да бъде съобразен и с останалата част от обстановката, защото в противен случай се появява контраст, който оказва негативен ефект върху интериора.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!