Ролетни гаражни врати


Гаражните врати винаги трябва да бъдат достатъчно качествени и сигурни, защото служат като защитно средство от евентуално посегателство върху автомобилите. Поради тази причина не е достатъчно те  просто да са добре изглеждащи или масивни и тежки. Поръчай онлайн сега!

Ролетни гаражни врати до голяма степен наподобяват секционните, но наред с това притежават свои собствени специфики. Самото наименование подсказва, че тази врата тип ролетка представлява гъвкаво платно, съставено от отделни плоскости. При отваряне те се навиват на ролка. Валът, върху който се навиват отделните сегменти на платното, се разполага в кутия, която може да се намира както от вътрешната, така също и от външната страна на гаража. Вариантът с вътрешната страна е за предпочитане не само от гледна точка на естетиката, но и за повече сигурност и безопасност. Ламелите пък могат да бъдат еднослойни или многослойни, изработени от алуминий и стомана. Също така могат да бъдат както плътни и перфорирани, така също и с допълнителна термоизолация. Най-често този тип врати са съставени от алуминиеви сегменти с пълнеж от полиуретан. Върху тях се нанася прахово полимерно покритие, което осигурява здравина и надеждна защита против корозия. Вратите, снабдени със стоманени ветроупорни ламели, имат по-лоша топоизолация, но по-висока сигурност.

По отношение на стандартните цветове, те са сив, бял и кафяв. Срещат се и врати в разновидност на орех, махагон и др. Предлагат се и други, напълно различни от стандартните цветове, което обаче се отразява върху крайната цена на продукта. Задвижването на този тип врати обикновено става с помощта на двигател, който се контролира от бутон, дистанционно управление или електрически ключ. В случай че възникнат проблеми с електрозахранването, се предвижда възможност за ръчно управление на вратата. То става с помощта на жило, което разблокира двигателя. Сред главните и най-важни предимства на ролетни гаражни врати са ниската цена, лесният монтаж и пестенето на полезно пространство. Стоманената ролетка без изолация и допълнителни защити в действителност струва много евтино и е достъпна, защото не изисква харченето на големи парични суми. Като недостатъци на този тип врати пък може да се посочат по-лошата топлоизолация, невъзможността за снабдяване с по-големи по размери прозорци, както и с допълнителна прорязана врата. Също така много от моделите не осигуряват достатъчно добра и надеждна защита от евентуално проникване с взлом. Това обаче се отнася предимно за термоалуминиевите щори, които се продават от редица недобросъвестни търговци.

Голямо значение за определяне на цената на ролетни гаражни врати имат вида и качеството на ламелите, както и допълнителните екстри. Сред тях влизат автоматика, възможност за аварийно отваряне и избора на цвят. Средната цена на този тип врати варира от 100 до 150 лева за квадратен метър, а автоматиката струва между 400 и 600 лева. Що се отнася до цените на монтажа, те могат както да се договорят отделно, така също и да бъдат включени в общата стойност на вратата. Уточняването на всички подробности предварително често спестява много проблеми и непредвидени разходи, поради което е важно да се избере фирма, която предлага изгодни цени и условия. Гаражните врати винаги трябва да бъдат достатъчно качествени и сигурни, защото служат като защитно средство от евентуално посегателство върху автомобилите. Поради тази причина не е достатъчно те просто да са добре изглеждащи или масивни и тежки. От огромно значение е автоматиката, а така също и да не нанесе вреди на колата при евентуален досег с него.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!