Ролетен хоризонтален комарник


Комарниците са продукт, който наред с щорите и дограмата в най-голяма степен играят ключова роля за осигуряването на уют и комфорт. При изработката на противо-насекомните мрежи се използват различни по характер материали, с което се постига много повече естетика и функционалност. Поръчай онлайн сега!

Комарниците са продукт, който наред с щорите и дограмата в най-голяма степен играят ключова роля за осигуряването на уют и комфорт. При изработката на противонасекомните мрежи се използват различни по характер материали, с което се постига много повече естетика и функционалност. Част от материалите включват мрежа с тефлоново покритие, която не се влияе от външни условия и е изключително издържлива на слънчеви лъчи и други атмосферни условия. Те се променят рязко и непрекъснато, което е основната причина в много случаи продуктите да ръждясват или пък да получават различни трайни увреждания. В това число влизат не само комарниците, но така също дограмата, парапетите и пр. Конструкцията на покритата с тефлон мрежа се прави от алуминиеви профили, които имат противо-прахово покритие. От различните видове мрежи за насекоми много разпространен е ролетен хоризонтален комарник, който притежава всички необходими качества да служи като естествено защитно средство против влизането на многобройните насекоми – мухи, комари и пр.

Ролетен хоризонтален комарник е подходящ за повечето видове прозорци. Освен че са изключително удобни и практични, също така те са надеждни и трайни. Лесната им поддръжка и фактът, че заемат минимално количество площ върху прозореца е още една от многобройните причини този модел да бъде масово предпочитан избор за прозорците на всички помещения в жилището. Заедно с алуминиевите водачи ролката е сглобена в рамка от профили. При желание мрежата да бъде прибрана, вграденият автоматичен механизъм я навива в кутията и по този начин осигурява достъп до външните части на прозореца. Основно тяхно предимство е спускането и вдигането им изцяло по желание, поради което гледката навън не се нарушава по никакъв начин. Подходящ е за монтиране на всички видове дограма, независимо дали тя е дървена, пвц или алуминиева. Стандартната ширина на този тип мрежи против насекоми е 120 м. Специализираните фирми за щори и мрежи обаче предлагат и продукти със значително по-големи размери. Възможно е например размерът да бъде двоен и да достига до 240 см. Всичко това говори в положителна насока за тези комарници, които качествено осигуряват защита от насекомите и спомагат за това да не се нарушава спокойствието и пълноценната почивка.

В страната се произвежда такъв ролетен хоризонтален комарник, който се състои от правоъгълна алуминиева кутия. В нея се навива мрежата от фибро стъкло. В долния край има масивен алуминиев профил, който изпъва мрежата и при спускане се закопчава в долната част на водачите. От своя страна те направляват вдигането и спускането на мрежата посредством четки. В краищата на мрежата се намират специални копчета, които не позволяват мрежата да излезе от водачите. Размерите им най-често варират от 30 до 100 – 200 см ширина и височина. Комарниците са универсален продукт, който спомага много за създаването на пълноценен комфорт и уют в дома. Поради тази причина мрежите против насекоми често се монтират едновременно с дограмата. По този начин освен че се пестят време и пари, дълготрайният комфорт и домашна хармония идват по-бързо. Цветовете могат да бъдат различни, така че да се впишат в различните интериори, всеки един от които се характеризира със свои особености.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!