Римски щори


Конструкцията на този вид щори е изключително лесна и опростена. Тя се състои от няколко секции плат, като във всяка секция има поставена планка. Тя изпълнява ролята на фиксатор на положението на щората. Поръчай онлайн сега!

Щорите са неделима част от всеки жилищен интериор. Съществуват различни видове, като всички те имат едно основно предназначение – да възпират прoникването на вредната слънчева светлина, която заслепява и предизвиква силно чувство на дискомфорт. Много актуални и същевременно атрактивни са римски щори, които внасят огромна доза колорит в жилищните помещения. Те са подходящи за поставяне през лятото, но със същия успех ще се вписват добре и през всяка останала част от годината. Този модел внася елегантност, стилност и чувство за естетика и именно поради тази причина остават предпочитани при изграждането на много жилищни интериори. Едно от техните многобройни предимства се състои в това, че са ефикасни заместители на пердета и завеси и са в пълен синхрон с почти всяко домакинско или офис обзавеждане. Може да се избира от различни модели и цветове, което всъщност е много съществено. Създаването на домашен комфорт и уют е невъзможно, ако избраните вещи не се вписват добре с околната обстановка.

Конструкцията на този вид щори е изключително лесна и опростена. Тя се състои от няколко секции плат, като във всяка секция има поставена планка. Тя изпълнява ролята на фиксатор на положението на щората. По отношение на това как точно се повдигат щорите, съществуват два варианта – ръчно или електронно. В първия случай това става с помощта на шнур, а във втория – чрез електродвигател. В избора на тъкан почти не съществуват ограничения, което е още едно тяхно предимство. По този начин почитателите на разнообразни десени, коприна и др. могат без проблеми да вземат точно тази материя за римски щори, която харесват най-много. Например е възможно да бъдат изработени от много тънка материя, каквито са ленът и тюлът. Що се отнася до цветовете, ситуацията наподобява тази с тъканите – почти не съществуват ограничения. Особено атрактивни са онези щори, които имат красиви рисунки или пък са плетени от бамбук. Най-важно от всичко е щорите да осигуряват голяма плътност и възможно най-малка пропускливост на слънчевата светлина. Именно това е причината в горещите летни месеци помещенията да получат по-добра изолация.

Римските щори са такива, че е възможно да бъдат изработени и в домашни условия. Впрочем много от производителите е възможно да избират за работно място именно своя дом, тъй като там могат да дадат неограничена воля и свобода на въображението. Често интериорните дизайнерски шедьоври се раждат на най-малко очакваните места, в което до голяма степен се крие и техният чар. Понеже са семпли и изчистени, този вид подхожда в най-голяма степен на съвременния интериор. Те се изработват от плътна материя, която е разделена на еднакви хоризонтални секции. От своя страна те са фиксирани с твърди летви. Когато шнурът се дръпне, секциите компактно се наслагват една върху друга, като при това не образуват гънки и драперии. Освен със своята стилност и елегантност, щорите се славят и като изключително практични. Благодарение на плътната тъкан домът и въобще всяко едно помещение получава ефикасна защита от слънчевата светлина, а освен всичко друго нейното вдигане и сваляне е повече от лесно. С щори от такъв тип свежестта и разнообразяването на домашната обстановка в положителна насока е повече от сигурно.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!