Почистване на щори

Почистване на щори

В наши дни почистване на щори е наложителна дейност. Днес те са продукт, който неизменно присъства в интериора на почти всеки дом и офис. Алуминият е материалът, който е най-разпространен за тяхната изработка. Луксозността и функционалността пък са присъщи на ламелните щори. За съжаление те имат един съществен недостатък, свързан с лесното натрупване на прах и мръсотия. Това до голяма степен се дължи на тяхната повърхност. Именно това е основната причина почистването при този вид щори да се извършва поне веднъж на три месеца. Впрочем независимо от вида на щорите, навременното им почистване и поддръжка са от ключово значение за цялостния комфорт в помещенията. Често в резултат именно на некачествено почистване се стига до преждевременно увреждане на щорите и принудителното им заменяне с нови. Ето защо е препоръчително да се използват услугите на професионални фирми, които са специализирани в чистене и пране на щори. С тяхна помощ постоянният комфорт в дома и офиса е гарантиран.

Когато се извършва почистване на щори, екипът от специалисти непременно трябва да се съобрази с тяхното местоположение. В случай че предпазните елементи са поставени на труднодостъпно място, то е наложително те да се демонтират. След като се почистят основно, щорите отново се връщат на предишните си места от работниците. Изсмукване на повърхностната прах с помощта на прахосмукачка е първата крачка, която съпътства процедурата по почистване. След това посредством микрофибърна кърпа и специален синтетичен препарат се преминава към необходимата обработка. Необходимо е да се обработи качествено всеки един от отделните елементи на щората. При почистване на щори от метал или пък ламелни се използват единствено професионални почистващи препарати. Основната цел е да се премахне напълно полепналата мръсотия без да се засегнат повърхностите на щорите. Попадналата по повърхността прах образува твърд слой от нечистотии, ако не бъде отстранена навреме. Това е често срещано явление в редица домове и офиси, защото почистването се отлага за неопределен период от време. С такива действия обаче не се постигат добри резултати, а състоянието на щорите неизменно се влошава. Предвид многобройните фирми за почистване, щорите могат за кратко време да бъдат професионално почистени и да изпълняват пълноценно своето предназначение.

Когато върху щорите в действителност има натрупана мръсотия, често специалистите ги демонтират. Те предпочитат да почистят всяка една от тях поотделно, за да не бъдат засегнати повърхностите. Щорите се сглобяват и поставят на местата си веднага след като прахта и мръсотията бъдат напълно отстранени. В голяма част от случаите хората предпочитат сами да извършат почистване на щори. По този начин обаче нараства възможността от разрушаване целостта на предпазващия от слънчеви лъчи елемент. Освен това неопитните ръце често пъти пропускат насъбралата се по труднодостъпните места мръсотия. След професионално почистване всички видове щори неизменно подобряват значително външния си вид. Така техният блясък се завръща, а прахта е отстранена дори и от най-труднодостъпните места. От значение е употребата на висококачествени професионални почистващи средства. С почистването на щорите се осигурява не само дълготраен комфорт и уют. Това се отнася и за чиста и хигиенична работна среда, за каквато мечтаят всички собственици на офиси.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!