Почистване на вертикални щори

Почистване на вертикални щори

Вертикалните щори са съвременният и едновременно с това ефикасен заместител на завесите и пердетата. Те се продават в изключително богата гама от цветове и модели, които да отговарят на различните особености на отделните интериори в жилищата и офисите. Когато обаче трябва да се извърши почистване на вертикални щори, се изисква строго определена последователност. Например може с помощта на специален накрайник на прахосмукачката да се премахне прахта. Също така е възможно посредством студената струя на сешоара прахта да бъде издухана. За да не се засегне защитният им слой, се препоръчва щорите от този тип да се перат поне един път в годината. Съществуват два основни начина на изпиране – ръчен и машинен. И при двата има много общи черти и характеристики, както и съществени разлики. Независимо дали прането ще е ръчно или машинно, е необходимо внимателно да се свалят лентичките от щипките. След това се отстраняват тежестите и свързващото въже и се навиват на руло.

Това се отнася и за двата варианта при вертикални щори почистване. Тежестите заедно с въжето се поставят в памучна торба, която се стяга добре. Възможно е да се избере вместо торба обикновена калъфка за възглавница .Това са общите характеристики между двата вида изпиране. От този момент започват съществените различия. Ако се избере машинното изпиране, то трябва да се извърши в автоматична пералня при температура 30 градуса. Освен това е необходимо да се използва несинтетично почистващо средство. Лентите се изплакват, но не се центрофугират. При ръчното пране отново се използва несинтетичен почистващ препарат, който трябва да се разтвори във вода с температура 30 градуса. Лентите се потапят и накисват в продължение на около половин час. След това те се окачват обратно на релсата, а тежестите се поставят с тях. Те трябва да се изпънат с цел по-бързото им изсъхване. Това са най-разпространените методи за почистване на щорите от вертикален тип. И двата са практични и едновременно с това лесни за прилагане. Просто трябва да се спазва последователността на стъпките и качественото почистване няма да закъснее. То не трябва да се отлага за продължителен период от време, както правят много хора.

В наши дни има голям брой фирми, които се занимават с почистването на всякакъв вид щори. Ето защо е далеч по-удачно да се потърси помощта на професионални специалисти с богат опит, вместо почистването да се извършва от обитателите на дома. Макар и на пръв поглед лесно, качественото почистване винаги крие много рискове. За разлика от професионалистите много хора не го извършват на необходимото високо ниво. В резултат на това остават големи количества неотстранена мръсотия, която с течение на времето продължава да се наслагва. Вертикални щори почистване е услуга, която се предлага от много фирми. Всяка от тях съвсем естествено има различни тарифи, които определя на базата на множество фактори. От съществено значение например са почистващите препарати, които се използват. Те са без съмнение професионални, но са на различни производители. Също така от значение е и адресът, на който трябва да се извърши почистването.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!