Плътни промишлени врати


Плътните индустриални врати могат да бъдат и плъзгащи се. Характерното при тях е, че се предлагат в два варианта. Поръчай онлайн сега!

Плътни промишлени врати като всички останали подобни модели намират масово и широко приложение. Те са известни още и като индустриални и могат да бъдат видени на редица места като подземни паркинги и стадиони. Като цяло те са характерни за входно – изходни пространства, където постоянно има интензивен автомобилен и пешеходен трафик. Плътните индустриални врати могат да бъдат и плъзгащи се. Характерното при тях е, че се предлагат в два варианта. В първия случай те са с една горна релса, тези врати са подходящи за по-светли отвори. Тежестта се поема именно от горната релса, а в долния край на вратата има единствено ролки за водене. При вратите с долна релса пък конструкцията на сградата не се натоварва. В този случай основната тежест се поема от долната релса, която е със специален профил. Също така е вградена в пода, а горната релса служи само за водене на вратата. При нея има възможност за автоматизиране и за по-голям светъл отвор.

Тези плътни промишлени врати са изключително практични и функционални. Необходими са там, където има непрекъснато движение и където постоянно трябва да има свободен достъп до влизащите и излизащи превозни средства. Входно – изходни пространства има в големите складове, заводи и пр., където по традиция се извършва определен вид промишлена дейност. Именно поради тази причина се произвеждат и различни по вид врати, които да отговарят на определени критерии и изисквания. Популярни са и пожаро – устойчивите индустриални врати. Те се предлагат в разнообразни изпълнения – плъзгащи се, вертикални, двойни или пък единични. Всичко в случая зависи от специфичността, която има входно – изходното пространство. Промишлените врати са особено полезни и ценни. Благодарение на възможността за автоматизирано управление на повечето от тях само за кратко време те се разтварят, за да пропуснат интензивния трафик. Той може да бъде както пешеходен, така също и автомобилен. Скоростта на отваряне понякога достига до 0.75 м за секунда. С натискането на нужния бутон вратата се движи лесно и безпроблемно и по никакъв начин не забавя трафика и в двете посоки. Популярността на тези врати е огромна – те се монтират на входовете не само на стадиони и паркинги, но така също и на големи складове.

Вратите са продукт, който има огромно значение за добре изглеждащия външен или вътрешен вид на сградите. В случая с промишлени врати те също трябва да бъдат подходящо и правилно избрани. Обикновено те са бели или сиви, но е възможно да се боядисат в напълно различни тонове – това изцяло зависи от личните предпочитания и изисквания. Несъмнено големите складове и паркинги трябва да имат представителен вид, за което важна роля играят вратите. Автоматичното отваряне и различните прикрепени към тях допълнителни устройства още по-ясно подчертават тяхната практичност и функционалност. Някои от тези врати са с горна или долна релса, като основната тежест се поема именно от релсата. Другата пък служи единствено за водене на вратата. Автоматиката позволява и спешното отваряне на вратите, ако например възникне непредвидена или аварийна ситуация, която налага принудителна евакуация в резултат на природно бедствие.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!