Комарник плисе


Като всички останали видове комарници и плисе е отлично решение за дома и всички други помещения – кабинети, офиси и пр. Ефикасната защита от хилядите насекоми, които в летните дни влизат през отворените прозорци, се осигурява най-добре именно от тези продукти. Поръчай онлайн сега!

Комарник плисе представлява специфичен модел мрежа против насекоми, който намира приложение предимно при по-големи отваряеми части. Такива са например двукрилите врати с летящ двигател, отваряемост тип хармоника и много други. Тази противонасекомна мрежа е способна да покрие площ от около 5000 мм ширина и височина до 2400 мм. Събирането на комарника става в хоризонтално направление, като се прегъва като хармоника. Също така има опция да се събере както в левия, така също и в десния край на вратата. Когато се намира в събрано положение, този вид комарник заема минимално количество площ и освен това не закрива гледката и видимостта. Основните компоненти, от които той се състои, са няколко. На първо място това е алуминиева рамка от кутия, която има размери 20 Х 40 мм. Също така има горен и долен водач с четка. Мрежата от фибро стъкло с тефлоново покритие и черен оттенък с висока степен на светло пропускливост е също основен съставен елемент на този вид комарници.

Списъкът със съставните части на комарник плисе може да бъде продължен с ляв и десен терминал с пластмасови фиксатори, с помощта на които мрежата се застопорява в опънато състояние в двата срещуположни края на рамката. Важно обстоятелство е това, че мрежата от фибро стъкло не е навита на руло, което е характерно за ролетния тип мрежи против насекоми. Вместо това тя е събрана във формата на сгъната хармоника, като в двата нейни края – горен и долен – има прекарана стабилизираща корда. Като всички останали видове комарници и плисе е отлично решение за дома и всички други помещения – кабинети, офиси и пр. Ефикасната защита от хилядите насекоми, които в летните дни влизат през отворените прозорци, се осигурява най-добре именно от тези продукти. Поради това те са изключително подходящи за всеки интериор, тъй като имат основен принос за създаването на повече комфорт и уют. В много случаи е за предпочитане комарниците да се монтират заедно с дограмата, защото по този начин освен че се спестяват не малко пари, се избягват и евентуалните увреждания на прозоречните профили. В резултат на монтажните дейности те могат да бъдат сериозно наранени и одраскани, което да изиграе роля за тяхното преждевременно похабяване.

Ако и двата терминала на комарник плисе се откачат, абсолютно целият пакет мрежа може да се мести свободно по хоризонталата в единия или другия край на рамката. Цветовата гама пък се избира по-добре познания РАЛ каталог. Моделът плисе е несъмнено скъп и луксозен, но за сметка на това е изключително елегантен и притежава експлоатационни качества. Дългият живот на комарниците е от съществено значение за тяхното пълноценно и качествено функциониране. Ако се поддържат добре, те могат да изпълняват функциите си в продължение на много дълъг период от време, което вероятно надхвърля няколко десетилетия. Това е несъмнено внушителен срок, през който комфортът и уютът в дома са гарантирани. Едновременно с това набезите на насекомите се спират ефикасно, като така не се нарушава домашната хармония и спокойствие. Независимо от избора на мрежа против насекоми – ролетна, плисе или пък статична, тя трябва да се вписва добре с останалата част от жилищния интериор.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!