Комарник на панти за врата


Гумен шнур за фиксиране и обтягане на мрежата и пластмасов шнапер, който осигурява стабилното затваряне на рамката към касата на прозореца допълват цялостния списък със съставните компоненти на комарник за врата на панти. Поръчай онлайн сега!

Комарник на панти за врата е един от най-достъпните в ценово отношение продукти. Комарниците са познати още и като противонасекомни мрежи, но първият термин е по-често употребяван и поради тази причина се е наложил във времето. Този модел е подходящ за монтаж на почти всеки прозорец, като съществуват известни ограничения в размерите. Максималната ширина е 800 мм, а размерите на височината – 1600 мм. Възможно е и изработването на противонасекомна мрежа с по-големи размери, но тогава поради липса на достатъчно стабилност в профила започват деформации и рамката губи доброто си прилепване към касата. В резултат на всичко това влизането на насекоми през образувалата се пролука е неизбежно. За съществен негов недостатък се посочва и обстоятелството, че когато е отворен, а навън духа силен вятър, има реална опасност той да се откачи от пантите и да падне. Също така е възможно да се удари в стената, в резултат на което със сигурност ще се получи деформация.

Сред основните предимства на комарник на панти за врата са изключително лесните монтаж и демонтаж при нужда. Поради сходството в монтажа с модела „класик” не е възможно поставянето на каса на дограма, която е прекалено застъпена от стената или пък от външната изолация. Трябва от касата да се вижда от стената поне 3 см от всяка страна, така че да може да се извърши монтаж. Желателно е при по-големи от препоръчаните размери с цел повече стабилност на рамката да се постави хоризонтален делител. В противен случай драстично нараства вероятността от провисване. Основните съставни компонента на този модел са няколко, като на първо място това е еднокамерен алуминиев профил с канал за гумен шнур и размери 20 Х 15 мм. Пластмасовите външни ъгълчета за сглобяване на рамката и мрежата от фибро стъкло и тефлоново покритие с висок процент пропускливост на светлината са сред другите основни компоненти. Също така комарникът има вътрешна и външна пластмасова дръжка, както и обикновени пластмасови панти без пружина. Те са по два броя на комарник и се състоят от две части. Едната се монтира на касата на дограмата, а другата на касата на комарника. Те позволяват лесното му сваляне и качване.

Гумен шнур за фиксиране и обтягане на мрежата и пластмасов шнапер, който осигурява стабилното затваряне на рамката към касата на прозореца допълват цялостния списък със съставните компоненти на комарник за врата на панти. Съществуват няколко варианта за цвят в имитация на дърво, какъвто е случаят с пвц дограмата. Този комарник е често срещан избор за прозорците на много жилища, защото навсякъде има нужда от ефикасна защита против влизането на насекоми. През лятото, когато по традиция температурите на въздуха се повишават и в много помещения прозорците са в отворено положение целодневно, нуждата от качествени комарници се чувства най-осезаемо. Именно този продукт стои в основата на осигуряването на достатъчно комфорт и уют в помещенията наред с други артикули като дограмата и щорите. Възможността за разнообразно боядисване пък позволява създаването на такава жилищна обстановка, която да бъде изцяло според личните предпочитания и вкусове.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!