Дървени капаци


Дървото е материал, който в резултат на своята екологична чистота не замърсява околната среда и също така не създава опасности за човешкото здраве. Ето защо капаците от такъв материал не само са безопасни за дома, но така също и създават неповторимо усещане за комфорт, уют, спокойствие и хармония. Поръчай онлайн сега!

Дървени капаци са продукт с доказано качество, който перфектно се вписва на всички видове прозорци. Капаците са не по-малко важни от дограмата, щорите или сенниците за осигуряването на достатъчно комфорт и уют. Те придават не само на жилището, но и на цялата сграда завършен и цялостен облик и играят значима роля за това екстериорът да бъде на нужното високо ниво. Дървото е материал, който в резултат на своята екологична чистота не замърсява околната среда и също така не създава опасности за човешкото здраве. Ето защо капаците от такъв материал не само са безопасни за дома, но така също и създават неповторимо усещане за комфорт, уют, спокойствие и хармония. Единственият по-сериозен недостатък на продукта е неговата лесна запалимост. С взимането на необходимите мерки обаче шансът да се предизвика пожар е малка. Освен че излъчва аромат, дървото може да се боядиса в най-различни и разнообразни цветове. Те могат да бъдат избрани от каталог или изцяло според личните вкусове и предпочитания.

Дървени капаци за прозорци със сигурност са елемент, който придава неповторима по характер визия на дома. Освен че допълват абсолютно всяка постройка, те имат и висок процент защитни функции, благодарение на които жилището е сигурно и надеждно защитено от евентуално влизане с взлом. Поставянето на капаци от дърво, алуминий или друг материал е характерно за онези, които живеят на ниските етажи. Това обаче не означава, че такива не могат да се поставят и на прозорци, които се намират по-високо. Неповторимите качества на дървото като екологична чистота, излъчване за естетика и пр. отдавна са превърнали този материал в един от най-използваните в сферата на строителството. От него се изработват още дограма, парапети и комарници, което свидетелства за практичността и много функционалността на материала. Защитните функции на дървените капаци не се изчерпват само с протекция на жилището. Също така те ефикасно предпазват дограмата от вредното влияние на непрекъснато променящите се климатични условия. Лятното горещо слънце и зимните студове могат в еднаква степен да навредят на дограмата. С наличието на качествени капаци този проблем завинаги остава на заден план, защото е невъзможно да възникне. Имитациите на дърво също са удачен вариант за направа на капаци.

Екстерироът на сградите трябва да бъде на еднакво високо качество с вътрешното обзавеждане. Освен това от външния вид на сградите до голяма степен личи дали те се поддържат добре и какво е тяхното състояние. Ето защо дървени капаци са елемент, който ще допринесе изключително много за цялостния облик на сградата и най-вече – на прозорците на всеки етаж. Разнообразието от цветове позволява намирането на уникални по характер решения, благодарение на които комфортът и уютът в дома са повече от сигурни. Като никой друг материал дървото може да се впише добре в коренно различни по характер обзавеждания, като едновременно с това освежава пълноценно помещенията. Капаците от дърво са стилни, елегантни и определено са свидетелство за добър вкус и естетика. Поради тази причина те се поставят на прозорците не само на жилища, но така също и на хотели, търговски комплекси и обществени и административни сгради.