Гаражна врата летящо крило


Задвижването на гаражна врата летящо крило може да се извършва по два начина – ръчно или автоматично. Осъществява се с помощта на ходови ролки, които придвижват крилото по направлявани водачи, разположени от двете страни на вратата. Поръчай онлайн сега!

Гаражна врата летящо крило принадлежи към вида повдигащи се врати. Когато се отваря, тя се повдига и завърта едновременно, а в крайно положение се събира успоредно на тавана на гаража. За разлика от ролетните гаражни врати, този модел представлява една цяла плоскост, която не се пречупва на отделни сегменти и също така при повдигане не се навива. По принцип се изработва от листове горещо поцинкована стомана, които са дебели 0.8 мм. Те имат прахово полимерно покритие, което осигурява качествена антикорозионна защита. Изборът на гаражна врата е свързан с обмислянето и преценяването на много неща. Моделът трябва да бъде достатъчно качествен и надежден, за да осигурява максимална защита за гаража. Освен автомобила там се държат на съхранение и други неща, например работни инструменти. Поради всичко това гаражите също са чест обект на нападение от страна на крадците – вероятно вторите най-обирани помещения след жилището. Ето защо за колата трябва на всяка цена да се осигури максимално добра защита.

Задвижването на гаражна врата летящо крило може да се извършва по два начина – ръчно или автоматично. Осъществява се с помощта на ходови ролки, които придвижват крилото по направлявани водачи, разположени от двете страни на вратата. Безопасното и безшумно отваряне и затваряне на вратата пък се осигурява благодарение на пружинен амортизатор. Системата на заключване пък може да бъде както двустранна, така също и тристранна. В последния случай обаче цената е малко по-висока обикновено. Съществува възможност за прорязване на вентилационни отвори, прозорци или допълнителна входна врата с отделно заключване. Стандартните цветове за този модел врата са кафяв и бял, но при наличието на достатъчно финансови средства може да се избира между 15 други различни цвята. По отношение на материалите, от които се изработва крилото, те също са много и най-разнообразни. Например при желание то може да се обшие с истинско дърво. В зависимост от начина им на отваряне тези врати се срещат в две разновидности. Напълно отворената навесна гаражна врата остава извън гаража с около 1/3 от своята плоскост. Прибиращата се гаражна врата пък, както подсказва името, при отваряне напълно се прибира в гаража.

По-ниските топлоизолационни свойства на модела се изтъква като недостатък на гаражна врата тип летящо крило. Наличието на мъртва зона при отваряне пък е друга нейна отрицателна черта. Мъртвата зона се образува както пред входа, така също и при височината на гаража. Автоматиката може да създаде евентуални проблеми или пък да се стигне до скъсване на пружина. Като цяло обаче този модел гаражна врата е изключително компактен, удобен и практичен и осигурява изключително добра защита на гаража и автомобила. Ценовият диапазон е много широк, но в крайна сметка крайната цена се определя от индивидуалните желания и предпочитания. Съществуват цени между 400 и 500 лева, но в този случай вратата е без топлоизолация и ръчно задвижване, както и без никакви допълнителни екстри. Такава е цената на стандартните базови модели. Ако обаче се търси по-добър вариант, той се осигурява лесно – просто трябва да се заплати по-висока парична сума, която да покрие допълнителните към вратата екстри.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!