Външни ролетни щори

Външни ролетни щори

Многобройните положителни характеристики на външните ролетни щори ги превръщат в изключително практично решение за всеки жилищен интериор. Те съчетават в себе си редица предимства, което няма как да ги направи неудачен избор за жилището. На първо място те се монтират от външната страна на дограмата. Също така спестяват немалко пари за електро енергия както през зимата, така и през цялата година въобще. Те могат да бъдат използвани като изолация, като ролята на такава изпълнява пространството между щората и стъклото. Изолацията е толкова по-ефективна, колкото е по-голямо въпросното разстояние. Щорите издържат и на непрекъснато и рязко променящи се атмосферни условия. Препоръчително е обаче добре да се прецени от какъв материал да се направят – например алуминий или пвц. За пвц е характерно да се износва тогава, когато е пряко изложено на силна слънчева светлина. В резултат на това той пожълтява и се износва преждевременно, което не го прави най-подходящия избор. Материалът играе не малка роля при определяне на външни ролетни щори цени.

Друго предимство на този модел е опцията им да заместват ефективно решетките, които служат за предпазване на жилищата от нежелано проникване с взлом. Възможно е да се монтират резета, които заключват щората и не позволяват тя да бъде отворена отвън. Това е един от показателите, които непременно трябва да се вземат под внимание от всички и най-вече от онези, които живеят на по-ниски етажи. Обикновено тези жилища най-често стават жертва на обирджиите, за които не представлява проблем да се изкатерят. Щорите могат да се управляват както ръчно, така също и посредством задвижване с електрически мотор. Автоматичното управление е по-препоръчително най-вече с оглед на това, че някои щори са прекалено тежки за ръчно управление и могат да се увредят сериозно и трайно. Цените на всички щори са различни и се определят в зависимост от техните индивидуални характеристики. Понякога техния монтаж върви в комплект с този на комарници или дограма – при такава ситуация се получава промоция, от която неминуемо се възползват много хора. При монтирането на щорите не бива да се пренебрегват и останалите атрибути, които да са в подходящи цветове и тонове с оглед добрата визия на жилищния интериор.

Външните ролетни щори като всички останали имат едно основно предназначение – да защитават помещенията от проникването на вредната и неприятна слънчева светлина, която винаги нарушава пълноценната почивка и спокойствие. Често именно тя се явява основен дразнител за прекъсването на следобедния сън. Тази и още много са причините, поради които е добре тези щори да се монтират на прозорците. Една от тях е в отличните шумоизолиращи свойства, които ефикасно предпазват от проникването на уличния шум и от този на различните многобройни превозни средства. По такъв начин се постига максимално комфортно и уютно ежедневие, в което преобладават хармонията и усещането за спокойствие. Именно това постигат ролетните външни щори благодарени на многобройните си положителни характеристики. Защита на дома от влизане с взлом, ефикасни заместители на изолацията, пестене на електро енергия и по-ниски сметки – всичко това е възможно с монтажа на такива щори, а що се отнася до техните цени, те в никакъв случай не са прекалено високи.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!