Ветроупорни завеси


При ветроупорни завеси размерите за измерване са винаги външни. Това са не само размерите на светлия отвор, но също така и на гредите. На тези именно греди се окачва ветроупорната завеса. Ширината и на двете вертикални греди по принцип се включва в дължината. Що се отнася до височината, обикновено се включва единствено ширината на горната хоризонтална греда. При желание завесата да е по-висока и да се подвива долу по земята, към височината трябва да се прибави няколко сантиметра за подгъва. Неговите размери са обикновено четири или пет сантиметра, като това се отнася и при наличие на денивелация на пода. Много съществено обстоятелство при поръчката на подобен тип завеси е, че те се доставят с поръчаните размери. Много рядко фирмите добавят към тях. За да стане това, клиентите трябва да го заявят предварително. Металният обков обикновено се разполага на 5 сантиметра навътре от ръба на завесата. При желание от страна на клиентите това разстояние може да е по-голямо. Поръчай онлайн сега!
Комарници цени
Нашите комарници цени са напълно съобразени с финансовите възможности на клиентите. На напълно приемливи ценови стойно...

То зависи в пряка степен от ширината на гредите, върху които ще бъдат монтирани ветроупорни завеси. Гредите най-често са широки 10 см, като обаче не са изключени и различни размери. Поради десет сантиметровата дължина обковът се поставя на 5 см навътре. По такъв начин той застава точно по средата на гредите. При металните конструкции например ширината на гредите достига шест сантиметра. При това положение обковът се поставя на 3 см навътре, за да бъде по средата на гредите. Ето защо при поръчването на завеса от ветроупорен тип това трябва да се спомене, за да може специалистите да са предварително подготвени. Поръчват се и съседни завеси, които имат обща греда помежду си. Тогава е от изключителна важност обковът да попадне именно по средата на тази обща греда. Целта е припокриването на двете завеси върху общата греда и да бъдат закопчани с общи аксесоари. В това число влизат например куки, паланки или пък врътки. Всичко това са все неща, които специалистите по монтажа на такива завеси знаят отлично. В наши дни редица фирми предлагат завеси от ветроупорен тип, които се вписват перфектно във всеки интериор или екстериор.

Поръчването на ветроупорни завеси с неправилна форма е често срещано явление. Те са най-често под формата на трапец. С такива именно завеси се затварят наклонените части на барбекюта и навеси. Височината вляво и вдясно обаче трябва да се посочи предварително, иначе изработката на такава завеса изобщо не представлява проблем. За да се определи ляво или дясно, е необходимо да се застане пред завесата от нейната лицева страна. За лицева страна се счита тази, която гледа вън от навеса. Цените на такива завеси са винаги различни. В редица от онлайн магазините за тяхното продаване за клиентите има и онлайн калкулатори, с които те да си направят съответните необходими сметки. Ветроупорните завеси са продукт със съществено значение за комфорта в дома. С тяхна помощ в случай на силен вятър или дори дъжд могат да се покрият навесите и барбекютата, без да се налага последните да се прекъсват. Ето защо фирмите ежедневно получават голям брой поръчки от различни краища на страната.