Вертикални щори


Изборът на вертикални щори за дома или офиса е напълно оправдан. Макар и тяхната поддръжка да изисква спазването на редица препоръки и съвети, те се вписват чудесно в обстановката и допринасят за създаването на повече уют и комфорт. Поръчай онлайн сега!

По своя характер различните текстилни вертикални щори представляват заместителя на завесите и пердетата. Те съществуват в изключително богата и разнообразна гама от цветове и материали, които са способни да задоволят и най-изтънчените вкусове. Използват се често като фина декорация на домове или офиси. Що се отнася до тяхната поддръжка, тя е по-трудна и изисква повече внимание. Прахта по тях може да бъде премахната с помощта на специален накрайник на прахосмукачката. Също така е възможно да се пусне студената струя на сешоара. За да не бъде засегнат по някакъв начин защитният слой, е препоръчително текстилът да се чисти веднъж годишно. Лентите могат да бъдат изпрани с четка с мек косъм или с гъба. Изпирането се извършва по два начина – машинно или ръчно, като при всеки от двата варианта има някои съществени разлики и препоръки, които да се спазват. По този начин рискът от повреда на поставените на прозорците вертикални щори намалява значително и спестява редица неудобства.

Първата стъпка при машинното пране е свързана с внимателното сваляне на лентичките от щипките. След това трябва да бъдат отстранени тежестите заедно със свързващото въже и да бъдат навити на руло. Препоръчително е да се стегнат с ластик и да се поставят в памучна торба или калъф за възглавница. Перат се в автоматична пералня, а температурата трябва да бъде 30 градуса. Използваният перилен препарат пък трябва да бъде не синтетичен. Лентите не се центрофугират, а само се изплакват. След извършването на цялата процедура щорите се окачват отново на релсата и се поставят обратно тежестите, тъй като трябва да се изпънат при изсъхване. Ако се избере вторият вариант – ръчното изпиране – има както сходства, така и разлики. Отново трябва внимателно да бъдат свалени лентичките от щипките и тежестите и свързващото въже да бъдат навити на руло, а преди това внимателно отстранени. Повтаря се и процедурата по поставянето им в памучна торба или калъфка за възглавница. След това във вода трябва да се разтвори не синтетичен препарат за пране, а температурата на водата отново трябва да бъде 30 градуса.

Лентите се потапят и трябва да стоят в накиснато положение в продължение на 30 минути. След това се изплакват със студена вода и се окачват обратно на релсата. Тежестите се поставят за да се изпънат при изсъхване по същия начин, както ако са изпрани в пералнята. Изборът на вертикални щори за дома или офиса е напълно оправдан. Макар и тяхната поддръжка да изисква спазването на редица препоръки и съвети, те се вписват чудесно в обстановката и допринасят за създаването на повече уют и комфорт. С тези щори интериорът придобива коренно различни очертания и се променя в положителна насока. По принцип основното предназначение на щорите е да предпазват от проникването на прекалено много слънчева светлина, но заедно с това те изпълняват и друга, не по-малко значима функция. Тези приспособления спомагат много за подобряване на обстановката в дома и оказват огромно влияние по отношение на декорацията. Подходящо избраните щори винаги дават добри резултати и създават усещане за хармония и уют в жилището. Ако се поддържат правилно и точно, те могат да изпълняват своите функции за дълъг период от време.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!