Бамбукови щори


Качественият и натурален продукт бамбукови щори освен всички изброени предимства са сравнително лесни за почистване и поддръжка. Този модел щори създава т.нар. Скрийн ефект. Поръчай онлайн сега!

Бамбукови щори се характеризират с функционалност, високо качество и натурална красота. Изработват се от прецизно вплетени дървени ивици, което спомага за създаването на топлина и уют. Подходящи за за всички помещения и им придават цялостен и завършен вид. Могат да бъдат модифицирани и направени по такъв начин, че да пасват отлично на многобройните видове прозорци. Уникалните им характеристики ги правят удачно решение не само за класическия, но така също и за модерния интериор. Бамбукът е материал, който е естествен и водо-устойчив. Здравина, издържливост и трайност са сред неговите основни положителни характеристики, а не на последно по важност място е обстоятелството, че е екологично чист. Има гладка повърхност и естествени цветове и в същото време е най-природосъобразното растение в света. Той е от семейството на тревите, има кратък цикъл на израстване и се възстановява изключително бързо. Това помага изключително много в борбата с изсичането на горите, което е проблем в световни мащаби от дълго време насам.

Качественият и натурален продукт бамбукови щори освен всички изброени предимства са сравнително лесни за почистване и поддръжка. Този модел щори създава т.нар. Скрийн ефект. По своята същност той представлява ограничаване на слънчевата светлина чрез разсейване, като не я пропускат директно и едновременно с това помещението се запазва светло. Процентът на плътността и светло-пропускливостта е различен, а друго тяхно предимство е това, че те не избеляват от слънцето дори и когато са постоянно изложени на топлината. По отношение на платовете и десените, от които могат да се изработят подобен модел щори, те са различни и разнообразни. Материалите са естествени и висококачествени, а що се отнася до начина на събиране, много популярни са два от тях. Става въпрос за затваряне тип римски щори или роло щори, като и двата начина са достатъчно известни и в същото време удобни. Щорите от този модел придават на помещението един цялостен и завършен облик, който може да се определи и като екзотичен. Моделът Ейша се управлява посредством корда, като при събиране бамбукът се навива на руло около долния профил. Друг разпространен модел пък – Фелба – отново се управлява посредством корда. При събиране обаче бамбукът се надипля като римска щора.

Основното предназначение на всички бамбукови щори и останали видове е да осигуряват ефикасна защита от силната слънчева светлина, която прониква в помещенията. Поради тази причина те се изработват в различни модели и цветове, които да се вписват добре в специфичните особености на всяко вътрешно обзавеждане. Щорите са сред онези продукти, които имат ключова роля за създаването на дълготраен комфорт и уют и за качественото освежаване на дома. Цените им са различни в зависимост от производителите и така също от функциите, които съчетават. Много от моделите са подходящи не само за дадено помещение от жилището, но и за всички останали. Освен това към тях се предлагат голям брой екстри, които ги правят още по-практични и удобни. Начинът на управление при много видове се извършва автоматично, докато преди традиционно това се извършваше ръчно – с помощта на табакера или ширит. В наши дни благодарение на новите технологии и иновативни похвати щорите имат модерен облик.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!