Алуминиеви щори


Едни от най-качествените щори без съмнение са алуминиевите. Благодарение на своите изключителни качества като устойчивост и здравина алуминият е вторият най-често използван материал в света. Поръчай онлайн сега!

Едни от най-качествените щори без съмнение са алуминиевите. Благодарение на своите изключителни качества като устойчивост и здравина алуминият е вторият най-често използван материал в света. Той е еднакво подходящ не само за изработката на щори, но така също и за врати, прозорци и парапети. Алуминиеви щори са особено ефикасни, когато трябва да се търсят такива с възможно най-добри изолационни характеристики. Те изолират напълно шума от уличното движение и по този начин няма никакви пречки за пълноценната почивка и отдих. Техният механизъм е с изключително качество, а притежанието на охранителни функции още повече допринася за високото им качество и ефективност. По отношение на начина им на задвижване, това може да става ръчно с помощта на табакера или манивела. Също така е възможно и дистанционно управление. За него са необходими електрически двигател или дистанционно устройство. Подходящи са не само за дома, но така също и за различните административни, промишлени и търговски сгради. Експлоатационният им срок пък е дълъг 20 години, като по този показател те са много по-добри от доста модели.

В сравнение с пвц например те са много по-надеждни поради устойчивостта и здравината на алуминия. Препоръчително е щорите да се поставят непосредствено с дограмата, което води до спестяването на множество проблеми и неприятности. Твърде възможно е ако щорите бъдат монтирани на по-късен етап, те да нанесат непоправими щети на профилите на дограмата. Одраскванията и нараняванията на повърхностите често пъти се оказват трайни и не могат да бъдат поправени. Освен това едновременното монтиране с дограмата скрива кутията. Монтирането на различни датчици – за вятър, дъжд или слънце – също е възможно като при много от останалите модели. Поставянето на таймер, с който да се управляват едновременно една или няколко щори, е друга, не по-малко атрактивна и интересна екстра. Всичко това допълнително увеличава качеството на щорите и ги прави сигурни и надеждни продукти. Към положителните характеристики на този тип щори е и тази, че са с по-добри показатели по отношение на плътността. Това спомага за оптималната затъмненост на жилището, което въпреки силната слънчева светлина остава прохладно и идеално за отдих. Алуминиевите щори са продукт, който е универсален и стои еднакво добре на прозорците във всички помещения.

Като цяло всеки един от материалите, от които се изработват щорите, има предимства и недостатъци. Алуминият изглежда най-добрата възможна опция най-вече с оглед на своите изключителни здравина, надеждност и сигурност. Той е устойчив срещу влага, силен дъжд или вятър и запазва в отлично състояние първоначалния си вид. Освен това притежава и охранителни функции, които защитават максимално добре дома от евентуално проникване с взлом. Поради тази причина той се използва за направата на входни врати не само на жилища, но така също и за входове на кооперации. Намира приложение и в редица други помещения – складове, магазини и заложни къщи. Изработените от него щори изпълняват и декоративни функции, в резултат на което жилищният интериор придобива нови измерения и получава качествено освежаване. Избраният цвят може да бъде сив или по-светъл, като освен това трябва да получава и необходимата периодична поддръжка. Тя изисква следене на състоянието му и при наличие на дефекти, те трябва да бъдат отстранени възможно най-бързо.


Най-четено
Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!